Тиждень іноземних мов

.

З 14 по 18 грудня 2020 року в загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №8 проходив предметний Тиждень іноземних мов. Метою тижня є вдосконалення мовленнєвих навичок учнів, формування вміння концентрувати увагу, логічно викладати думки, заохочення учнів до роботи над собою, виховання інтересу до вивчення іноземних мов, поваги до країн, мова яких вивчається, та сприяння покращенню якості навчання.
Програма Тижня розроблялася на засіданні вчителів іноземних мов: складався план заходів, продумувалося художнє оформлення і способи заохочення активних учасників і переможців конкурсів. Потім здійснювалася безпосередня підготовка учнів до виступу під керівництвом вчителів.
При організації та проведенні предметного тижня вчителі іноземних мов керувалися інтересами і потребами учнів, враховували їх вікові та психологічні особливості. Вибір заходів визначався можливістю реалізації міжпредметних зв'язків, так як у школі ведеться викладання двох іноземних мов: англійської ти польської.
План заходів експонувався на дошці оголошень школи. Він складався з урахуванням реальних комунікативних потреб учнів, різних вікових груп, і його зміст відповідав таким вимогам, як комунікативно-спонукальна спрямованість, інформативність, освітня цінність і доступність.
Заходи тижня проводилися у святково оформлених класах, у шкільних коридорах для створення позитивного емоційного фону, щоб діти відчули атмосферу свята. Тиждень включав різноманітні конкурси, ігри, презентації, концерти, перегляд фільмів про країни, мова яких вивчається.
З 14 по 18 грудня у загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №8 учителями англійської (Микитюк Ю.О, Семенюк В.Ю., Козачук Л.М.) та польської (Губень А.С.) мов було проведено тиждень іноземних мов.
Понеділок, 14 грудня, розпочався з радіо лінійки присвяченій відкриттю тижня. Учні нашої школи мали змогу ознайомитися з цікавими фактами про польську та англійську мови, а також, дізнатися про заходи, що були заплановані в рамках тижня.
Сучасна фотолокація, що була створена у фойє школи, дала змогу учням та вчителям зануритися у атмосферу Великобританії і Польщі та закарбувати цей момент у пам’яті за допомогою фото.
Микитюк Ю.О. був проведений захід “Multicolour your life” з учнями 1 класу. Метою заходу було закріпити вивчений лексичний матеріал з тем “Кольори” та “Цифри”, а також створити святкову атмосферу напередодні новорічних свят.
Козачук Л.М. провела інтелектуальну перерву «Відпочиваємо граючись англійською мовою» з учнями 4 класу. Діти, граючись у напольні ігри, повторили правила вживання граматичних часів та вивченої раніше лексики. Отримавши дипломи, учні зраділи своїм перемогам.
Губень А.С. було проведено інтелектуальну гру «Що ти знаєш про Польщу та її традиції?» між учнями 9-А та 9-Б класів. А також протягом тижня діяв Book crossing , метою якого був обмін книгами художньої літератури мовою оригіналу.
Вівторок, 15 грудня, було оголошено Днем перегляду фільмів мовою оригіналу (польською) з метою підвищення мотивації до навчання учнів та створення умов для самостійної роботи, для розвитку сприйняття мови на слух та стимулу до вивчення польської мови у кабінеті демонструвалися відеофільми різної складності, після перегляду діти виконували різнорівневі завдання. Мета була досягнута, адже учні отримали естетичне задоволення, поглибили знання з іноземної мови та спробували свої сили у різноманітних конкурсах.
Микитюк Ю.О. та Козачук Л.М. провели квест-гру “Muggle Studies”, у якій взяли участь молоді допитливі чародії 8 класу. Учні були поділені на 4 команди, які були відображенням 4 факультетів у Гогвортсі. Студенти мандрували різними локаціями, виконуючи завдання та збираючи артефакти і монети (які називалися кнатами). За результатами гри перемогу здобула команда, яка першою пройшла всі локації та зібрала артефакти. Учні перевірили свої знання з тем “School subjects”, “Books and reading”, “Music”, “London”, “British holidays” та весело провели час.
Семенюк В.Ю. був проведений індивідуальний захід з Шевчук М. на тему «New Year's UK». Метою цього заходу було зацікавити ученицю до вивчення традицій святкування Нового року та Різдва у Британії ”, а також, ознайомитися зі звичаями інших країн.
У рамках проєкту ««Свята Польщі та англомовних країн»» учні 5-9 класів прикрасили школу тематичними стінгазетами. Діти підійшли до виконання завдання старанно, творчо та оригінально.
Середу, 16 грудня, було оголошено Днем польського прапора. Учні прийшли до школи одягнені в барви польського прапора – червоно-білі.
А також серед учнів 5-их класів Аліною Сергіївною було проведено майстер-клас по виготовленню державних символів Польщі з метою прищеплення любові до мови сусіднього народу, розширення знань з історії та культури Республіки Польща.
Серед учнів 3-х класів визначали кращого декламатора віршів англійською мовою. У змаганні взяли участь 7 учнів 3-А класу та 6 учнів 3-Б класу. Діти з відповідальністю поставилися до поставленого завдання та чудово виступили. У результаті всі декламатори отримали високу оцінку та сертифікат, який підтверджує відмінний виступ на конкурсі.
Учні 2-х класів разом з Козачук Л.М. переглянули різдвяні мультфільми, розвиваючи навички аудіювання та збагачуючи свій словниковий запас, познайомилися з Santa Claus та його Rudolph, поклали present під New Year Tree, ознайомилися з традиціями святкування Різдва та Нового року у Великій Британії та, порівнюючи з українськими традиціями, знайшли щось спільне та відмінне.
Семенюк В.Ю. проведена з учнем, який навчається за дистанційною формою навчання, Подейко В., урок-вікторину «Merry Christmas!». Метою цього заходу було розвивати навички письма, тренувати пам'ять та увагу. Василько з не аби якою зацікавленістю відповідав на питання вікторини. Щось було йому знайомим, а щось – дуже, навіть, здивувало!
Також у середу відбулося кулінарне змагання “Master Chef” на базі 7 класу. Метою заходу було узагальнити вивчені лексичні одиниці з теми “All about food” та практично використовувати їх в усному та писемному мовленні. Діти працювали в 3 командах та виконували різноманітні завдання: складали рецепти, “варили суп”, визначали складники здорового харчування, переглядали відео тощо. Крім того, ми вчилися співпрацювати в командах, толерантно ставитися до однокласників та агітували за здоровий спосіб життя.
У четвер 17 грудня між учнями 5-х класів відбулася інтелектуальна гра “The smartest”. Гра узагальнювала знання учнів з тем “Food”, “Numeral”, “Hobbies and interests”, “Present Simple”, “Seasons and weather”. Діти відгадували загадки, виправляли помилки, використовували міміку та жести і виконували ще багато цікавих завдань. У ході “запеклої” боротьби перемогла команда 5-А класу.
У п’ятницю, останній день Тижня іноземних мов, Семенюк В.Ю. та Козачук Л.М. підбили підсумки участі учнів 6 класу у челенджі «Photo week» . Учасники отримали цікаву, та таку бажану винагороду.
Ось і добіг наш тиждень кінця. Усі заходи проводилися іноземною мовою. Поставлені завдання були виконані. Створено умови для самовираження учнів як в інтелектуальному, так і в емоційному планах. Реалізовано навчальні (повторення, активізація отриманих знань і умінь), і виховні (повага до іншомовної культури), і розвиваючі (розширення кругозору, отримання нової інформації), і комунікативні завдання. В цілому, Тиждень іноземної мови дозволив активізувати діяльність учнів, стимулювати їх подальшу роботу, придбати нові і вдосконалювати вже набуті навички самостійної роботи. Цей період став одним з цікавих епізодів шкільного життя, насичений різноманітними подіями, які сприяють розвитку інтересу в школярів до вивчення іноземних мов.


/Files/images/nozemn/Знімок екрана 2020-12-24 205609.png /Files/images/nozemn/Знімок екрана 2020-12-24 205640.png

/Files/images/nozemn/0-02-05-7fc4fc748a4022c6eaf74b9bfc371ab47f64843ab78e11fcba03c168f3030b1b_5f72cbd4.jpg /Files/images/nozemn/1.png

/Files/images/nozemn/10.jpg

/Files/images/nozemn/11.jpg

/Files/images/nozemn/12.jpg

/Files/images/nozemn/13.jpg

/Files/images/nozemn/15.jpg

/Files/images/nozemn/16.jpg

/Files/images/nozemn/19.jpg

/Files/images/nozemn/2.jpg

/Files/images/nozemn/20.jpg

/Files/images/nozemn/22.jpg

/Files/images/nozemn/23.jpg

/Files/images/nozemn/24.png

/Files/images/nozemn/26.jpg

/Files/images/nozemn/27.jpg

/Files/images/nozemn/28.jpg

/Files/images/nozemn/29.jpg

/Files/images/nozemn/3.jpg

/Files/images/nozemn/30.png

/Files/images/nozemn/31.jpg

/Files/images/nozemn/32.jpg

/Files/images/nozemn/33.jpg

/Files/images/nozemn/34.jpg

/Files/images/nozemn/35.jpg

/Files/images/nozemn/37.jpg

/Files/images/nozemn/38.jpg

/Files/images/nozemn/39.jpg

/Files/images/nozemn/40.jpg

/Files/images/nozemn/44.jpg

/Files/images/nozemn/46.jpg

/Files/images/nozemn/5.jpg

/Files/images/nozemn/63.jpg

/Files/images/nozemn/55.png

/Files/images/nozemn/62.jpg

/Files/images/nozemn/65.jpg

/Files/images/nozemn/7.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 814

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.